Våre prosjekter

Bilder sier mer enn ord.

Kitting Av Gamle Vinduer

Restaurering av vinduer fra Kunstnerhjemmet Jorderik

Fortidsminneforeningen har overtatt kunstnerboligen Jorderik på Lillehammer. Den kjente arkitekten Arnstein Arneberg har satt sitt preg på bygningen. Vi restaurerer alle vinduene fra 1912, som også er tegnet av Arneberg.

Prosjektet har flere sider; gjenbruk, miljø, kunnskapsdeling, energiberegninger og ikke minst selve redningsaksjonen av vakre Jorderik.

Restaurering av vinduer fra 1833 i Stavern

34 vinduer på et bevaringsverdig hus i Stavern restaureres. Vi skraper og maler vinduskarmer, fjerner rust og råteskader, erstatter disse med malmfuru og bytter skadet glass med tidsriktig type. 

Vi benytter de samme teknikker i denne fullrestaureringen som da vinduene var nye. 190 års levetid sier litt om kvalitet og kunnskap om materialvalg, teknikker og forståelse av hva som kreves for levedyktighet. Vi er stolte av å kunne holde disse smykkene levende i mange år til.

Vindu fra tidlig 1900 tall

Nordvendt vindu med plastmaling, råte og rust. Her ble det litt jobb med treverk.

Gamle bøen skole

Dette er vårt eget hus, en skole oppført i tømmer. Arkitekttegnet av Haldor Larsen Børve for Andebu skolekrets. Byggeår 1892. Noen av vinduene er fra 1920 tallet.

Dette er bilder fra vår første restaurering.

Vindusrestaurering i Helgeroa

Et lite koselig hus sentralt i Helgeroa. Flere vindusrammer var preget av innestengt fuktighet og rust, spesielt i nedre del av rammen. Fullrestaurering.

Fuktighet i treverket førte til rust i skruer og bak beslag. Vi tørket opp vått treverk, fjernet rust og restaurerte alle beslag. Deretter diffusjonsåpen maling og antirustbehandling på alle beslag og skruer.