Personvern og informasjonskapsler

Informasjon om cookies

Sekel.no bruker cookies (informasjonskapsler). Dette dreier seg om en liten tekstfil som sendes fra nettserveren og som lagres av besøkerens nettleser. Informasjonen viser blant annet hvor nettleseren har surfet på nettsiden, hvilken versjon av nettleseren som er blitt brukt, og hvilke forskjellige nettsteder som er besøkt.

Slik administrerer du informasjonskapsler (cookies)

Cookies benyttes for å kunne lage statistikk om bruken av våre nettsider, med det formål å få nettsiden til å fungere bedre for brukeren.

Vi bruker all vår statistikk i anonym og samlet form. Dette innebærer at vi ikke henter fram informasjon om den enkelte brukeren, men kun om trafikk og trafikkleverandører. Besøkendes IP adresse erstattes med et tilfeldig nummer før data analyseres. Dette for å sikre at tilbakesporing av besøk på nettstedet ikke skal kunne spores til den enkeltes IP adresse.

Alle besøkende har rett til å takke nei til cookies, men det er en risiko for at nettsiden ikke opptrer på en korrekt måte dersom cookies ikke aksepteres. Alle nettlesere kan stilles inn slik at de ikke aksepterer cookies. Dette gjøres vanligvis under fanen innstillinger i nettleseren.

Ifølge norsk lov (ekomloven § 2-7b) om elektronisk kommunikasjon skal alle informeres om at et nettsted gjør bruk av cookies. Ved å surfe eller logge inn på våre nettsider, gir man sitt samtykke til håndteringen av cookies som skjer på nettstedet.

 

Personvernerklæring

1. Hvem er behandlingsansvarlig?
Chris Nerdal, daglig leder i Sekel AS er behandlingsansvarlig.

2. Hva er formålet?
Opplysningene benyttes som statistikk i anonym og samlet form. Statistikken benyttes til å forbedre brukeropplevelsen for nettsidene.

3. Hva er det rettslige grunnlaget?
Det rettslige grunnlaget for slike logger er kravet om logger i personopplysningsforskriftens §§ 2-8 og 2-14, samt personopplysningslovens § 8 f), for å ivareta virksomhetens sikring av andre informasjonsverdier enn personopplysninger.

4. Hvilke personopplysninger behandles?
Fornavn, etternavn, telefon og epostadresse for brukere som frivillig velger å registrere seg ved f.eks innsending av skjema eller kjøp i nettbutikken. For besøkende av nettstedet blir det kun loggført besøk av nettsider ved hjelp av cookies. Se beskrivelse om cookies over.

5. Hvor hentes opplysningene fra?
Personopplysningene blir gitt ved innsending av registreringsskjema på nettstedet. Bruken av nettstedet logges ved hjelp av cookies.

6. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?
Alle personopplysninger en besøkende gir fra seg er frivillige. Vi henter ikke inn opplysninger om en bruker uten brukerens samtykke. Det opplyses også om bruken av cookies på nettstedet samt en lenke til hvordan en besøkende kan administrere disse.

7. Utleveres opplysningene til tredjeparter?
Hvis data i fremtiden skal analyseres av en tredjepart, f.eks innen markedsføring eller optimalisering av nettstedet, vil en databehandleravtale ligge til grunn for dette.

8. Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?
Opplysningene lagres primært hos våre leverandører. Sekel har kontrollert og akseptert deres dataavtale. Ingen data arkiveres andre steder enn det som er nødvendig for funksjonalitet, f.eks crm system og epost for å kontakte en besøkende som har sendt inn en kontaktforespørsel. Når data ikke lenger er nødvendige, vil de slettes. Sletting av data foregår ved at vi gjennomgår alle enheter som inneholder sensitive opplysninger og disse slettes. Når en lokal lagringsenhet skal tas ut av bruk, ødelegges lagringsenheten fysisk før avhending. Hvis data skal lagres på enheter utenfor våre leverandørers sikre nettverk, skal enheten ha kryptert lagringsenhet og være satt opp med VPN hvis den benyttes i offentlige nettverk.

9. Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk som gjelder?
Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter Norsk lov; personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Sekel AS har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i våre systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Sekel AS ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager. For domenet gjelder Norsk lov.

10. Hvordan sikres opplysningene?
Kun administratorer har tilgang til data fra bruken av nettstedet. Administratorer er underlagt taushetserklæring, eksterne databehandlere skal underskrive databehandleravtale. Personopplysningene behandles fra et kryptert og passordbeskyttet system.

11. Kontaktinformasjon
Vennligst besøk vår kontakt oss side for alle henvendelser.