Om oss

Nyoppstartet, men likevel drevet av flere tiår med en brennende interesse for bevaring og ekte håndverk.

Våre prinsipper bygger på bevaring, kvalitet og kontinuerlig optimalisering.

Etablert 2019

Vil du jobbe hos oss?

Vi er på jakt etter deg som ønsker en fremtidsrettet, utfordrende og variert jobb.

Noen ganger kommer du opp i situasjoner som kan virke spennende, men samtidig stiller du spørsmålet; «Hvis jeg griper denne muligheten, hva skjer da?«.

Fremtiden kan nok ingen forutsi, men vi tror at du kan være med på å forme den.

Vi er en liten virksomhet. Det betyr kort vei fra tanke til avgjørelse, raske vendinger, litt kaos, mye ansvar, krevende oppgaver og noen ganger må vi legge fra oss egoet og bare gjøre jobben best mulig slik at kunden blir fornøyd. Det krever mye, men gir også en gevinst for din personlige utvikling.

Repeterende oppgaver eller nye utfordringer? Vi tilbyr begge deler. Som en del av teamet vil du kunne påvirke din arbeidsdag.

Lær mer

3

Vår misjon

Det er ikke vanskelig å lage eller restaurere ting med lang levetid, men man må ville det.

Det krever at vi ikke tar noen snarveier på kvalitet. Vi som jobber her til daglig vet at snarveier er forbudt.

Fordi livsløpskostnaden og fotavtrykket vi setter fra oss er mye mindre når ting blir skikkelig utført.

Kurs I Vindusrestaurering På Jorderik Lillehammer Sekel As

Passer vi til å jobbe sammen?

Personlige egenskaper vektlegges høyere enn kompetanse og erfaring hos oss. Vi vet av erfaring fra små team at trivsel, personlig egnethet og innstilling er det aller viktigste. Kompetanse og erfaring kommer med tiden.

Det er viktig at alle trives sammen. God kjemi er et viktig utgangspunkt for våre ansatte. Vi tilbringer ofte mer tid sammen på jobb enn med familie og venner, og vi synes at denne tiden skal være verdifull for alle parter.

Det å kunne være seg selv 100% og kunne føle seg trygg på jobb er en selvfølge hos oss.

 

Hva kreves av deg?

Ønsket Kompetanse

Effektivitet. Evne til å produsere et solid sluttresultat med minst mulig svinn.

Øye for detaljer. Du lar ikke små detaljer passere usett, som i verste fall kan ødelegge for et helt prosjekt.

Proaktivitet. Handler uten å bli fortalt hva du skal gjøre. Bringe nye idéer.

Momentum. Rask på igangsetting. Du tar et standpunkt og står for det uten å bli diktatorisk.

Gjennomfører forpliktelser. Holder muntlige og skriftlige avtaler, uavhengig av personlig offer.

Intelligens. Vilje og interesse for å lære. Demonstrere evne til å absorbere og virkelig forstå ny informasjon.

Arbeidsmoral. Å jobbe hardt og noen ganger lange dager for å få jobben gjort.

Høy standard. Forventer at personlig ytelse og kollegers ytelse er på sitt beste. Høye krav til kvalitet på sluttresultat.

Åpen for kritikk og idéer. Å se på det som en mulighet til å lære og vokse.

Ansvarlighet. Å holde seg selv og kolleger ansvarlige for hva man sier og gjør.

Bytte av dryppnese og vannbrett på vinduskarm

Hva går jobben ut på egentlig?

Restaurering av gamle dører og vinduer består av flere fagområder; møbelsnekker, treskjærerfaget, glassmesterfaget, metallfaget og malerfaget. I tillegg kreves materialforståelse når det kommer til tre. Vi benytter forskjellige maskiner, men går mer og mer over til tradisjonelt verktøy. Det gis kurs i varme arbeider og stillaskurs/arbeid i høyden og dokumentert sikkerhetsopplæring i alle operasjoner med risiko.

Arbeidet er i stor grad håndverk. Noen lange dager med malingskrape, slipemaskin og malepensel må påregnes.

Skifte glass i eksisterende vinduer er et satsingsområde. Målet er som regel å forbedre inneklima, senke varmetap eller isolere mot lyd.

Kundebehandling er hovedfokus. Vi er ute etter å gi en helt unik kundeopplevelse med det lille ekstra, uansett hvor liten kunden er. Noen ganger lærer vi opp kunden i spesifikke teknikker.

Nettbutikk. Vi selger i dag over hele landet og utvikler et eget konsept med online fargehandel og byggvernbutikk. Vi selge kun kvalitetsprodukter.

Linoljemaling er i ferd med å få sin velfortjente renessanse. Vi har etablert en liten fargehandel hvor vi blander naturpigmenter for hånd med ekte linoljemaling fra Wibo. Vi kan nevne gulvmaling, utendørs og innendørs maling, overflatebehandling av interiør og eksteriør samt mer kunstneriske elementer som lasering med mer. Vi kan forsiktig antyde at dette er svært kunnskapsrikt:)

Arbeid hos kunde. I noen tilfeller arbeider vi ute hos kunde. Dette krever god planlegging, koordinering og kommunikasjon. Vi benytter digitale prosjektverktøy for dette. Det kreves førerkort klasse B.

Utvikling av Sekel. Konseptet har mange elementer som kan utvikles videre. Vi har valgt å satse på restaurering av vinduer og dører, men også fargehandel og nettbutikk. Vi jobber aktivt med å forbedre og utvikle konseptet videre og jakter sammen på de beste løsningene. Å kunne høste fra den kollektive intelligensen er viktig for oss. Velkommen med ditt bidrag!

Linoljemaling Skjæres Bort Fra Gamle Vinduer

Hva kan vi tilby?

En mulighet til å være med på å utvikle en fremtidsrettet virksomhet innen tradisjonshåndverk og bygningsvern.

 • Varierte arbeidsoppgaver og frihet til å skape din arbeidsplass og grad av ansvar.
 • Personlig utvikling innen flere fagfelt.
 • Opplæring i teknikker, maskiner og utstyr.
 • Opplæring i digitale systemer.
 • Et hyggelig arbeidsmiljø med svært hyggelig kundemasse. Hunder er også velkommen!
 • Utlån av varebil.
 • Rabatt på produkter i byggvernbutikken.
 • Lønn etter avtale.

Rådgivningsprosessen

Rådgivningsprosessen handler om tilgang til den kollektive intelligens i jakten på en god beslutning: når beslutningstakeren har fått råd og synspunkter, velger beslutningstakeren den beste kursen.

Råd er rett og slett bare et råd. Ingen kollega, uansett betydning, kan fortelle en beslutningstaker hva de skal bestemme seg for. Vanligvis er beslutningstaker den personen som først la merke til problemet, eller den som er mest berørt av det.

Enhver person i vår virksomhet kan ta en beslutning etter å søke råd fra:

 1. Alle som vil bli meningsfullt berørt.
 2. Folk med kompetanse i saken.
 3. Råd som mottas må tas i betraktning før avgjørelsen tas.

Er du klar for en utfordring?

Mange huseiere strever i dag med at de mangler tid og noen ganger kunnskap og utstyr til å holde hus og gamle vinduer og dører vedlike.

Etterslepet med vedlikehold fører til at mange bytter ut gamle vinduer og dører i den tro at dette vil løse problemet.

Vi som jobber her vet bedre; hvis du bytter ut gamle vinduer og dører, så mister du samtidig mye av husets sjel og uttrykk. I tillegg er det få som vet at bak den værslitte fasaden, er treverket ofte helt fint. Det er bare snakk om å løfte standarden og holde ting vedlike, så kan disse smykkene av kvalitetshåndverk holde i mer enn hundre år til. Minst.

Utfordringen er å overbevise huseiere om at bevaring er mer miljømessig bærekraftig og en bedre investering enn å bytte ut.

Arven vi ønsker å etterlate oss er disse vakre smykkene som kalles vinduer, husets øyne og sjel, i perfekt stand og motstandsdyktige mot vær og vind. Litt bedre enn de var da de ble laget av våre forfedre, de som visste hvordan og hvorfor margen på treet skulle vende ut mot været og at årringene burde settes stående ut mot ytterrammen, beskyttet av miljøvennlig kitt og linoljemaling.

Moderne metoder og teknikker kombinert med kunnskap og kvalitet er en uslåelig kombinasjon som vi gleder oss til å være en del av i mange år fremover. Vi håper at du ønsker å bidra.

Hvem er du?

Vi ansetter i hovedsak på personlig egnethet. Riktig innstilling, gode verdier og god kjemi med oss er svært viktig. Vi lar ikke kjønn, alder, politisk syn, legning, fysiske og psykiske utfordringer eller religion spille noen rolle. Kompetanse og erfaring kan bygges opp etterhvert.

Det som er viktig for oss er at du har evne til å lære og utvikle deg, livslang læring kaller vi det. Det krever mye av deg, men samtidig gir det en gevinst i form av en trygg og fremtidsrettet arbeidsplass, sikkerhet for deg og din familie, masse ny kunnskap, erfaring og ikke minst et miljøvennlig riktig valg.

Hvis du tror du har det som trengs, er vi veldig interessert i å komme i kontakt med deg. Vi starter gjerne dialogen med en hyggelig samtale:)

Velkommen til oss!

Hilsen Chris

Ansettelsesprosessen starter med å bli bedre kjent med deg!

Aksept

Hva vi gjør

Våre tjenester.

\

Nye kvalitetsvinduer

\

Salg av linoljemaling

\

Salg av spesialglass

\

Bytte av glass

\

Restaurering av vinduer

\

Restaurering av vinduskarmer

\

Kitting av vindusglass

\

Restaurering av dører

Vår ekspertise

Anna Portrett

Anna Braaten Gulbrandsen

Deleier, jobber med økonomi og strategi. Ekspert på detaljer og finish.

Chris Nerdal

Deleier. Utvikler Sekel. Brenner for godt håndverk, gamle hus og restaurering. Jobber med kurs, kvalitetssikring, og våre gode kunder.

Kent Aslaksen

Vår dyktige vindusspesialist. Kent er opprinnelig fra Berlevåg, men kom til fornuft og er nå bosatt i Vestfold. Restaurerer det umulige. Fokus på høy kvalitet og sluttresultat.

Niels Møller

Niels Møller

Spesialist på finish og spesielle reparasjoner i tre. En knallressurs for restaureringsbransjen - nøye og ansvarsfull. Flink med mennesker (som til syvende og sist alt dreier seg om).

einar pihl jonstang portrett

Einar Pihl Jonstang

Vår ekspert på trearbeid. Einar bytter ut råteskader, kopierer detaljer og spunser treverk. Spesielt dyktig på presisjonsarbeid. I tillegg har han kunnskap om restaureringsarbeid.

anne cathrine bergersen portrett

Anne Cathrine Bergersen

Vårt multitalent med ekspertise innen glass og digitale flater. Hun er utdannet glassblåser og er en dyktig håndverker,

joakim portrett

Joakim Haaland

Arbeider over flere fagområder. Han har gode digitale kunnskaper, og et svært godt håndlag med maskiner og utstyr, samt god forståelse for faget. Lokal innbygger fra Andebu.

sandra edlund

Sandra Edlund

Fagutdannet i studiet bygghåndverk med fordypning i vindusrestaurering fra Institutionen för Kulturvård, Göteborgs Universitet i Mariestad. Kompetent, dyktig håndverker som absolutt ikke lar seg stoppe av en utfordring.